Tapijt Tegels

Wat is een Tapijttegel vloer?

Een tapijttegelvloer is een vloerbedekkingssysteem dat bestaat uit individuele tegels gemaakt van tapijt. In tegenstelling tot rollen tapijt, dat uit één groot stuk bestaat, zijn tapijttegels kleine vierkante of rechthoekige stukken tapijt die meestal variëren in grootte, typisch ergens tussen 18 bij 18 inch (45 bij 45 cm) tot 24 bij 24 inch (60 bij 60 cm).

De meest verkochte zachte vloerbedekking in de professionele markt zijn tapijttegels. Een van de grote voordelen van tapijttegels is dat je producten, kleuren en structuren kunt combineren zodat ze in elk soort interieur passen. Ze zijn niet alleen perfect om commerciële ruimtes om te toveren, onze tapijttegels zijn ook geschikt voor unieke, individuele ruimtes. Van akoestische prestaties of lichtreflectie, tot beter loopcomfort. 

Hier zijn enkele kenmerken van een Tapijttegel vloer:

 

  • Modulariteit: Tapijttegels worden afzonderlijk gelegd, waardoor ze modulair zijn. Dit maakt het gemakkelijker om beschadigde tegels te vervangen of om specifieke delen van de vloer te accentueren.

  • Installatiegemak: Het leggen van tapijttegels kan over het algemeen eenvoudiger zijn dan het leggen van een volledige tapijtrol, vooral in kleinere ruimtes. Het is ook mogelijk om verschillende patronen en ontwerpen te creëren door te variëren met de tegeloriëntatie.

  • Onderhoud: Als er vlekken of beschadigingen optreden, is het gemakkelijk om individuele tapijttegels te vervangen, wat de kosten en moeite van reparaties kan verminderen.

  • Creatieve Ontwerpmogelijkheden: Door te spelen met kleuren, patronen en texturen van tapijttegels, kun je creatieve ontwerpen en visuele effecten bereiken die moeilijker te realiseren zijn met rollen tapijt.

  • Akoestische Voordelen: Tapijttegels kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverdracht en de algemene akoestiek van een ruimte verbeteren.

  • Duurzaamheid: Tapijttegels zijn vaak gemaakt van duurzame materialen en kunnen bestand zijn tegen zwaar verkeer, afhankelijk van de kwaliteit en constructie.

Voordelen van Tapijttegels:

  • Modulariteit en Flexibiliteit
  • Creatieve Ontwerpmogelijkheden
  • Akoestische Voordelen

Nadelen van Tapijttegels:

  • Vlekgevoeligheid

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Denis is de eigenaar en hij neemt graag jouw belletje op.

Contact

Deco van Vloer tot Raam 
Hofjesweg 2
4844 TC Terheijden

Direct e-mailen: info@vloertotraam.nl

KVK: 78461421
BTW NR: NL861409085B01

Openingstijden

Maandag van 9.00 t/m 14.00
Dinsdag van 9.00 t/m 14.00
Woensdag afwezig
Donderdag van 9.00 t/m 14.00
Vrijdag afwezig

Showroom op afspraak

Snel naar